Единственият жив заподозян за серията от терористични атаки в Париж през

...
Единственият жив заподозян за серията от терористични атаки в Париж през
Коментари Харесай

Салах Абдеслам беше осъден на 20 години затвор в Белгия

Единственият жив заподозян за серията от терористични атаки в Париж през 2015 година, при които починаха 130 души - Салах Абдеслам, беше наказан на 20 години затвор от белгийски съд, съобщи Би Би Си. 

20-годишният Абдеслам и съучастникът му Софиен Аяри (24) бяха приети за отговорни в тероризъм и владение на неразрешени оръжия. И двамата стреляха по служители на реда, които нахлуха в апартамент в Брюксел през 2016 г. 

Абдеслам сега е арестуван във Франция, където ще бъде изправен на съд настрана по дело по отношение на жестоките набези в Париж. 

Прокурорите в Белгия желаеха от съда в страната още през февруари, когато стартира делото, двамата да бъдат наказани на по 20 години затвор.

Нито Абдеслам, който е държан в затвора във Франция в очакване на обособения развой, нито Аяри, бяха в съда в Брюксел за присъдата в Белгия, съобщава представител на съда. Още на първия ден от процеса Абдеслам разгласи, че ще оповава само на " вярата си в Аллах " и упрекна съда, че е привързан към мюсюлманите. След това той отхвърли да участва на процеса.

Според съдията по делото в Белгия няма подозрения, че двамата са радикализирани. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР